Hotel Merlinde

Algemene beschrijving
Hotel Merlinde is een comfortabel viersterrenhotel. Het hotel is volledig ingesteld op gasten die willen herstellen na een gepland of onverwacht ziekenhuisbezoek en op gasten die een onbezorgde vakantie willen.

Kenmerken
Het zorgteam van Merlinde is dag en nacht beschikbaar, maar streeft ernaar op de achtergrond aanwezig te zijn, subtiel en niet zichtbaar, zodat de gast optimaal kan rusten en genieten.

Ligging/Bijzonderheden
Zorghotel Merlinde is gevestigd in een authentiek gebouw dat recentelijk totaal is gerenoveerd en aangepast is voor minder valide gasten. Merlinde ligt in het centrum van historisch en Bourgondisch Breda, op 10 minuten loopafstand van de Grote Markt. Het hotel beschikt over 35 gratis parkeerplaatsen.

Typen zorg in dit hotel

Herstelfunctie

 • Ziekenhuisvoorkomende zorg  
 • Pre-operatieve conditieverbetering  
 • Postoperatief herstel  
 • Revalidatie  
 • Recupereren / aansterken  
 • Kortdurend herstel  

Respijtzorgfunctie

 • Tijdelijk overnemen van zorg  
 • Ontzorgen mantelzorger  

Zorgtoerisme

 • Chronisch zieken  
 • Mensen met lichamelijke beperking  

Contactgegevens

Hotel Merlinde

Schorsmolenstraat 6
4811 VP Breda

Faciliteiten

Zorghotel Merlinde biedt, naast de gangbare hotelservice, de deskundige faciliteiten en paramedische ondersteuning die nodig zijn voor uw specifieke zorgvraag. Daarnaast onderscheidt Hotel Merlinde zich o.a. door onderstaande faciliteiten.

 • 49 kamers
 • Eenpersoons en tweepersoons suites
 • Tweepersoonskamers
 • Zalen voor feest, condoleance of vergadering
 • Wellness / Massage
 • Schoonheidsspecialist
 • Kinderhoek
 • Creatieve hoek
 • Damessalon / Herensalon
 • Giftshop
 • Arrangementen

Beoordelingen

Hier onder vindt u een overzicht van reviews van de gasten van dit zorghotel. Wilt u uw mening delen en dit zorghotel beoordelen? Reviews zijn welkom. Wij plaatsen de reviews als ze bijdragen aan (de verbetering van) de dienstverlening van onze deelnemers. Laat hier uw bericht achter.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SNHZ
Average rating:  
 11 reviews
by henk&siny winters on SNHZ
super hotel ..rust gevend

zeer goed hotel verdiend 10+

personeel/eten/ omgeving/bedden+kamer 100%wees trots op dit hotel

gr..henk&siny

by Team en gasten van St. Allegoeds on SNHZ
Genoten van een fantastische vakantie

Wij hebben afgelopen week genoten van een fantastische vakantie. Dit is mede gebeurd door de geweldige ambiance en zeer attente en goede zorg van de mensen van Zorghotel Merlinde. Hartelijke dank hiervoor.

by N. Clerns - de Hat on SNHZ
Zonder jullie hulp was ik nooit zo snel opgeknapt

Lieve mensen van Hotel merlinde, Langs deze weg wil ik jullie nog even bedanken voor alles wat jullie voor mij gedaan hebben de afgelopen maanden. Zonder jullie hulp was ik nooit zo snel opgeknapt. Ik zal jullie missen, het gaat jullie goed.

N. Clerns – de Hat

by J de Beer-Mertens on SNHZ
Weer goed ter been naar huis

Na mijn knieoperatie , heb ik tot groot genoegen, ruim vier weken in hotel Merlinde doorgebracht. De liefdevolle aandacht en zorg van al het personeel 't heerlijke eten, de prima fysiotherapie. Alles heeft me zo goed gedaan. Dat ik weer goed ter been naar huis kan gaan. Mijn dank is groot. ‘hotel Merlinde een gouden toekomst’.

by Erik Holsbeek & Christel Vangoidsenhoven on SNHZ
We kunnen dit hotel aan iedereen aanraden

Op zoek naar een vakantiehotel met faciliteiten voor mensen met een beperking vonden we op het internet Hotel Merlinde. Tegen een democratische prijs boden zij een kamer met de nodige hulpmiddelen. Onze ervaring hier was uitermate positief. Het personeel was zeer vriendelijk. De kamer was voor mij tip top in orde. We hebben tweemaal in het restaurant gegeten, éénmaal de lunch en éénmaal het diner. Beide keren was het een mooie verzorgde en lekkere maaltijd tegen een zeer democratische prijs. je hebt helemaal niet de indruk dat je in een zorghotel verblijft. de inrichting zelf straalt klasse en rust uit. de binnenkoer met de parasols en de zitmeubelen vormen zeker een meerwaarde. Aangezien we nog nooit in Breda waren geweest was dit voor ons een mooie meevaller. de liggen ten opzichte van het centrum was gemakkelijk overbrugbaar en Breda kan zeker met Maastricht vergeleken worden. Het is een mix van cultuur en gezelligheid met de vele terrasjes en restaurantjes. we hebben genoten van ons verblijf hier en kunnen dit hotel aan iedereen aanraden.

by J.C. van Kampen on SNHZ
Je komt kreupel binnen, en je huppelt weer Merlinde uit!

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor de algehele zorg, de zorg was geweldig. De keuken was enorm, inclusief de bediening, en Gert-Jan van de fysiotherapie. Je komt kreupel binnen, en je huppelt weer Merlinde uit, met de nodige opdrachten. BRAVO!

by Jan Duijn on SNHZ
Een vervolgverblijf zit er zeker in!

Door een schouderoperatie ben ik terrecht gekomen in Hotel Merlinde. Ik wil jullie bedanken ( alle medewerkers van Merlinde en het Zorgteam van St Elisabeth) voor de goede verzorging, vriendelijke behandeling, heerlijke maaltijden en vooral de persoonlijke, gastvrije sfeer, waarvan ik tijdens mijn verblijf genoten heb. Het verblijf heeft mijn herstel van de schouderoperatie zeker bespoedigd! Mijn andere schouder moet ook nog geopereerd worden, dus een vervolgverblijf zit er zeker in.

by Corrie Veraart on SNHZ
Weer helemaal opgeladen!

Na het verwijderen van een hersentumor mocht ik van mijn lieve moeder en mijn broer Jaques een aantal dagen uitrusten in Zorghotel Merlinde.

Wat een fantastisch oord. Lieve jongens en meisjes die voor je zorgen . Een goede masseuse en een fantastische tuinman. De kamers zijn licht en goed verzorgd. Kortom alles is hier geweldig. Met de andere gasten en de kaartclub op donderdag had ik leuke contacten. Bedankt lieve mensen.

by A. Frijters on SNHZ
Bedankt!

Dag lieve Merlinde mensen,

Het is alweer een jaar geleden dat ik genoot van jullie zorg en begeleiding. Nog steeds kijk ik terug op die bijzondere periode en ben er van overtuigd dat jullie hebben bijgedragen tot een succesvolle beklimming van de Mount Vertoux onlangs. Tijdens de klim heb ik beseft hoe mooi en waardevol het is om een tweede kans te krijgen. Samen sterk.

by L. Gorissen on SNHZ
Voor mij voelde het als vakantie!

Heel hartelijk dank voor de geweldige lieve verzorging door iedereen. Ik heb het al heel warm ervaren. met recht een echt Zorghotel. Voor mij voelde het als een vakantie. nogmaals dank! en voor iedereen alle goeds gewenst.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»