Domstate Zorghotel

 • Utrecht
 • Gemiddelde beoordeling:

Algemene beschrijving
Begin juli 2018 is het nieuwe viersterren zorghotel en behandelcentrum, Domstate geopend. Domstate is gerealiseerd in een pand aan de Beneluxlaan, vlak bij het park Transwijk en naast het Centrum voor revalidatie en herstel, De Parkgraaf.  biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die herstelt of revalideert voor of na een operatie, na ziekte of na een ongeval. Gasten kunnen er ook terecht – alleen of met partner – voor een korte of lange vakantie waarbij zorg nodig is.

Kenmerken/bijzonderheden
• Persoonlijk zorgplan en therapieprogramma
• Vast therapieteam
• 24 uur per dag verpleegkundige
• Professionele therapieruimten
• Inspanning & ontspanning
Al onze inspanningen zijn erop gericht dat u uw leven zo snel en zoveel als mogelijk is, weer kunt oppakken zoals u gewend was. De therapie, de zorgverlening en de comfortabele hotelomgeving dragen hier aan bij.

Alles is revalidatie

Onder het motto ‘Alles is revalidatie’ bent u dagelijks actief bezig om uw zelfstandigheid stap voor stap terug te winnen. Wij begeleiden u hierin met een gericht zorgplan en therapieprogramma, dat wij in overleg met u opstellen. Uw doelen staan hierin voorop.

U oefent onder begeleiding van onze fysiotherapeut in een van de twee goed uitgeruste fitnessruimtes. Maar ook de dagelijkse bezigheden die u in het zorghotel doet, zoals douchen en traplopen, kunnen een belangrijk onderdeel van uw revalidatieproces zijn. In elke fase van uw revalidatie wordt met u besproken wat u zelf kunt doen, wat nog niet en welke begeleiding u hierbij nodig heeft.

Om uw mobiliteit te stimuleren worden bijvoorbeeld ook het ontbijt en de lunch in buffetvorm geserveerd. Indien nodig begeleiden onze therapeuten u hierbij.

Therapie en zorg

AxionContinu heeft jarenlange expertise op het gebied van revalidatie van onder andere orthopedie, oncologie, CVA, COPD en algemene revalidatie.
Domstate beschikt over een eigen therapieteam. Het team bestaat uit artsen, fysiotherapeuten en een ergotherapeut, allen gespecialiseerd in revalidatie.

Daarnaast kan een psycholoog, diëtiste of logopediste ingezet worden. Vanzelfsprekend werken zij nauw samen met de behandelend specialist uit het ziekenhuis die u behandeld heeft.

Ook het zorgteam, dat bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, is gespecialiseerd in revalidatie. Zij spreken met u af welke zorg en begeleiding zij u bieden. Uw zorgindicatie en persoonlijke doelstellingen zijn daarin leidend.

Poliklinisch behandelcentrum
Gaat u het zorghotel verlaten, maar kunt u thuis nog wat ondersteuning gebruiken? Wij adviseren u graag over onze mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van thuiszorg, revalidatie of fysiotherapie.

U kunt u uw behandeling ook poliklinisch voortzetten door uw vertrouwde behandelaar in het behandelcentrum dat aan het zorghotel is verbonden. Daarnaast kan poliklinische behandeling ook worden ingezet bij cliënten die direct na ziekenhuisopname weer naar huis gaan.

Samenwerking

AxionContinu heeft met diverse ziekenhuizen uit de regio een nauwe samenwerking rondom revalidatie van patiënten. Dit zorgt voor een heldere overdracht en een snelle informatie-uitwisseling waardoor uw therapie en behandeling bij ons naadloos aansluit op die van het ziekenhuis.

Typen zorg in dit hotel

Herstelzorg

 • Ziekenhuisvoorkomende zorg  
 • Conditieverbetering  
 • Postoperatief herstel  
 • Revalidatie o.b.v. herstelzorg  
 • Recupereren / aansterken  
 • Kortdurend herstel  

Respijtzorg

 • Tijdelijk overnemen van zorg  
 • Verlichten mantelzorger  

Zorgtoerisme

 • Chronisch zieken  
 • Mensen met lichamelijke beperking  

Contactgegevens

Domstate Zorghotel

Beneluxlaan 928 

3526 KJ Utrecht

Het hotelgevoel is het uitgangspunt in alles wat we doen. Domstate zorghotel en behandelcentrum beschikt over moderne voorzieningen en faciliteiten. Het heeft de luxe, rust en comfort van een viersterren hotel. Revalideren en herstellen gaat immers prettiger en beter in een comfortabele accommodatie, waarbij de gast een grote mate van keuzevrijheid en privacy heeft. Dat betekent echter niet dat de gast achterover kan leunen. Onder het motto ‘revalidatie is topsport’ wordt de gast uitgedaagd om verder te komen dan hij wellicht denkt.

Afgestemd op uw komst

Voorafgaand aan uw komst wordt uw kamer afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Zo kunnen we in de badkamer bijvoorbeeld een douchestoel en toiletsteun plaatsen als u tijdelijk minder mobiel bent. Uw bed is volledig verstelbaar en er is een oproepsysteem waarmee u 24 uur per dag de hulp van het zorgteam kunt inschakelen.

Alles bij de hand
Domstate beschikt over 42 sfeervolle kamers, verdeeld over drie etages. Alle kamers zijn voorzien van voldoende kastruimte, een koelkast, een comfortabel zitje en een flat-screen televisie. De verlichting kunt u naar eigen smaak afstellen en in de muren wijzen kleine led-lichtjes u ’s nachts de weg naar de badkamer.

Verder kunt u tegen een kleine vergoeding gebruik maken van wifi en een tablet. Hiermee kunt u bijvoorbeeld films bekijken en muziek luisteren, maar ook vanuit uw bed de verlichting bedienen. Alle kamers hebben de grote ramen die tot de grond doorlopen en een frans balkon. Op de begane vloer bevindt zich de receptie, het restaurant Nul30 en de behandelruimtes.

De sfeervolle kleurige inrichting zijn geïnspireerd op historische elementen uit Utrecht. U kunt bijvoorbeeld de plattegrond van de Utrechtse Domkerk overal in het ontwerp terugvinden en ook de kunst is geïnspireerd op het thema Utrecht en gemaakt door Utrechtse kunstenaars.

Smakelijk eten

In Domstate bent u welkom in het gezellige en sfeervol ingerichte Restaurant Nul30. U kunt hier genieten van onze smakelijk en gevarieerde dagmenu’s.

Tegen een meerprijs kunt u ook gerechten van de kleine kaart bestellen. Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen. Ook kunt u uw speciale voorkeuren doorgeven of uw maaltijd op uw eigen kamer gebruiken. We bieden 24 uur per dag roomservice en horen graag uw wensen.

Heeft u zin in een vers kopje koffie, een gezellige high tea of een goed glas wijn bij het eten? Het kan allemaal. Ook uw familie en vrienden zijn van harte welkom. Schuif gezellig aan en laat u verrassen!

Gastvrij

Uiteraard zijn uw vrienden en familie van harte welkom in Domstate. Zij kunnen u op elk moment van de dag bezoeken. U kunt bijvoorbeeld samen gezellig wat eten of drinken in het Restaurant Nul30, of u kunt, als u meer gesteld bent op uw privacy, uw bezoek op uw kamer ontvangen.

Omgeving

Domstate ligt aan het mooie park Transwijk in Utrecht. Het park heeft een prachtige vijver, een gezellige stadsboerderij, speeltuin, skateparken en een heerlijk Japans restaurant. Het is zeker een aanrader om samen met uw bezoek eens te gaan wandelen in het park. Park Transwijk is bovendien goed toegankelijk voor rolstoelen.

Verderop in de wijk bevindt zich een groot winkelcentrum. Daarnaast zijn er in de binnenstad ook legio mogelijkheden om u te ontspannen. Voor de kleintjes kunnen we onder andere het Nijntje-museum en het Spoorwegmuseum aanbevelen. Voor de volwassenen biedt Utrecht een grote variatie aan winkels, musea, bioscopen en theaters. Wat u ook zoekt, u zult zich in de Domstad niet vervelen!

Zowel het winkelcentrum, als de binnenstad kunt u gemakkelijk bereiken met de tram, die praktisch voor de deur stopt. De tram heeft een extra brede ingang voor rolstoelen. Deze plek is herkenbaar aan een sticker. Wilt u zelf iets ondernemen in de omgeving en heeft u daar hulp bij nodig? Vraag het ons gerust.

We helpen u graag!

 • Kamers met Frans balkon en eigen sanitair
 • Restaurant met bar
 • Buitenterras
 • Binnentuin
 • Fitnessruimte
 • Loungeruimte
 • Atelier
 • Kapper
 • Giftshop
 • Wasvoorziening
 • Nabij park
 • Wifi

Beoordelingen

Hier onder vindt u een overzicht van reviews van de gasten van dit zorghotel. Wilt u uw mening delen en dit zorghotel beoordelen? Reviews zijn welkom. Wij plaatsen de reviews als ze bijdragen aan (de verbetering van) de dienstverlening van onze deelnemers. Laat hier uw bericht achter.